6 Haziran 2012 Çarşamba

Havuçlu-Tarçınlı-Cevizli Kek



Malzemeler:
3 Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Havuç (rendelenmiş)
1/2 Su Bardağı Ceviz (ince çekilmiş)
1 Yemek Kaşığı Tarçın
1 Adet Kabartma Tozu
1 Adet Vanilya
Aldığı kadar un.


Yapılışı:
Karıştırma kabında yumurtalar ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Not: Kabartma tozunu koyduktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkıyorum, böylece kekte kabartma tozu kokusu olmuyor. Ayrıca fırından çıkan keki ıslak bez üzerine koyuyorum ki kek kalıptan rahat çıksın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder