6 Haziran 2012 Çarşamba
Havuçlu-Tarçınlı-Cevizli Kek
Malzemeler:
3 Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Havuç (rendelenmiş)
1/2 Su Bardağı Ceviz (ince çekilmiş)
1 Yemek Kaşığı Tarçın
1 Adet Kabartma Tozu
1 Adet Vanilya
Aldığı kadar un.
Yapılışı:
Karıştırma kabında yumurtalar ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not: Kabartma tozunu koyduktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkıyorum, böylece kekte kabartma tozu kokusu olmuyor. Ayrıca fırından çıkan keki ıslak bez üzerine koyuyorum ki kek kalıptan rahat çıksın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder