12 Haziran 2012 Salı

Mayalı Çörek

Malzemeler
2 su bardağı   ılık süt
2 adet kesme şeker
1 paket tek kullanımlık toz maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta(1 tanesinin sarısını hamurun üstüne sürmek için ayırın.)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un





YAPILIŞI
Ilık sütü, kesme şekeri ve mayayı hamur yoğurma kabına koyup kapağını kapatıp 10 dk. mayalandırın. Daha sonra diğer malzemeleri de koyup ele yapışmayak şekilde yumuşak bir hamur hazırlayın. 1 saat hamuru mayalandırın. Daha sonra hamurdan büyük bir parça alın ve yuvarlak olacak şekilde merdaneyle açın. Açtığınız hamurun kalınlığı 2-3mm kadar olacak. Hamuru sigara böreği yapar gibi kesin. Kestiğiniz parçaların uzun kenarına harcınızı koyup, yanlardan kapatıp rulo yapın. Yağlı kağıt üzerine koyup üstüne yumurta sürüp çörek otu serpin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Not: Ben içine zeytin ezmesi koydum. Patatesli veya peynirli de çok güzel oluyor. Ayrıca aynı hamuru ufak parçalar koparık hamuru uzatarak düğüm atar gibi de şekil verebilirsiniz. Bu şekilde yapmak isterseniz içine malzeme koymadan da yapabilirsiniz. Afiyet olsun....

2 yorum: